Lokalavisen Halligdølen trykker 16. oktober 2014 en artikkel av journalist Arne O. Lindahl med tittelen «Hallingdal – ein korrupt dal?». Bakgrunnen er at sivilarkitekt og hytteeier Hans-Jørgen Hedels sier det er for tette band mellom det politiske miljøet og næringsinteressene i Hallingdal. En av de største verdiskapingene er tomter og utbygging av hytter. Her er det en utbredt «jeg hjelper deg og du hjelper meg» holding. Næringsinteresser, grunneiere og utbyggere søker innvirkning i politiske organ for at de «rette beslutningene» skal tas.
Hemsedal er en sidedal til Hallingdal og har Hallingdølen som lokalavis. Lokalavisen er en av de få som ennå leverer god journalistikk. Det er ikke vanlig å skrive om korrupsjon i Norge, så det er interessant at lokalavisen velger å gjøre seg upopulær ved å ta opp temaet. Mange journalister i lokalaviser unngår slike saker fordi hverdagssamarbeidet med kommunen blir surt. Ryktene om uryddige forbindelser, vennetjenester og korrupsjon har florert lenge i Hemsedal. Det er bitre stridigheter mellom bygdefolk og grupper av bygdefolk fordi noen føler seg urettsmessig behandlet når godene fordeles. Noen har blitt svært rike i kommunen.
Kommunekorrupsjonen i Norge er vanligvis ikke knyttet til politikere, men til ansatte. Politikere flest er bare naive, mens ansatte og spesielt heltidsansatte politikere med karriereambisjoner, kan være sentrale. De har stor innflytelse fordi de vandrer rundt i kommunekorridorene og bygger nettverk. Oppgjørsformene for korrupsjon er så mange og risikoen for å bli tatt er minimal. Vanligst er gjentjenester, mens konvolutter med kontante sedler under bordet er sjelden. Dyre konsulenttjenester fra de rette selskapene med gode kontakter i kommunen, hjelper merkverdig ofte i søknadsprosesser. Mer avansert korrupsjon benytter «hvite» pengestrømmer med et par mellomledd som visker ut ansvar og gjør saken for ressurskrevende å etterforske for politiet.
I følge ryktene i Hemsedal, er en oppgjørsform for korrupsjon knyttet til kjøp og salg av luksushytter og luksusleiligheter til 10-talls millioner. Mottaker har eller kjøper en relativt vanlig enhet og bruker noe penger på oppgradering med luksusprodukter før salg skjer til priser skyhøyt over reell markedspris. Vanlige Eiendomsmeglere og takster brukes i prosessen. I slike tilfeller kan kjøper og selger også unndra skatt. Den som selger, bruker hytta først selv og får skattefritak for salgsgevinsten. Selger leier ut eller kjøper via et selskap og får senere fradragsrett for tapet ved videresalget.